Hardlopen in augustus 2024: waar doe jij aan mee?

Hardlopen in augustus 2024: waar doe jij aan mee?

Augustus is traditioneel een wat rustigere maand op de hardloopkalender vanwege de zomervakanties, maar dat betekent niet dat er geen prachtige evenementen zijn om aan deel te nemen. We hebben vijf bijzondere hardloopevenementen geselecteerd die de moeite waard zijn om op je radar te hebben. Of je nu een halve marathon wilt lopen op een Waddeneiland of de charme van een dorpsloop wilt ervaren, augustus biedt voor elk wat wils.

Halve marathon Vlieland

Naast de halve marathon biedt dit evenement ook 5k en 10k afstanden, waardoor het geschikt is voor lopers van alle niveaus. De route voert je langs de prachtige kustlijn, door duinen en bossen, met uitzicht op de Noordzee. De Halve Marathon Vlieland staat bekend om zijn ontspannen sfeer en de unieke ervaring van hardlopen op een eiland.

 

4 Mijl van Staphorst

Dit evenement biedt een mooie en snelle route door het dorp Staphorst en het omliggende platteland. De 4 Mijl van Staphorst is een perfect evenement voor wie een kortere, maar uitdagende afstand wil lopen. De lokale gemeenschap komt massaal naar buiten om de lopers aan te moedigen, wat zorgt voor een gezellige en motiverende sfeer.

 

Duo Marathon Putten

De Duo Marathon in Putten is een unieke wedstrijd waarbij je de afstand van 24 kilometer samen met een partner aflegt. Het parcours is opgedeeld in meerdere etappes, waardoor je elkaar kunt afwisselen en samen de finish kunt bereiken. Dit evenement biedt een geweldige kans om teamwork en hardlopen te combineren, terwijl je geniet van de mooie omgeving van Putten.

 

Dorpsloop Teteringen

De Dorpsloop Teteringen is een klassiek dorpshardloopevenement met verschillende afstanden voor jong en oud. Het parcours voert je door de pittoreske straten van Teteringen en biedt een warme, gemeenschapsgerichte sfeer. Deze loop is ideaal voor wie wil genieten van een gezellige hardloopdag in een mooie dorpsomgeving.

 

Ronde van Abcoude

De Ronde van Abcoude biedt verschillende afstanden, van een 5k tot een halve marathon, waardoor er voor elke loper een geschikte uitdaging is. Het parcours voert door het charmante dorp Abcoude en het omliggende groene landschap. De race staat bekend om zijn uitstekende organisatie en de vriendelijke sfeer, wat het een favoriet maakt onder veel hardlopers.

 

Hardlopen in augustus 2024

Hoewel augustus misschien een rustigere maand is wat betreft hardloopevenementen, zijn er nog steeds prachtige races te vinden die de moeite waard zijn om aan deel te nemen. Of je nu kiest voor de unieke ervaring van hardlopen op een Waddeneiland, de gezellige sfeer van een dorpsloop in Teteringen, of de uitdaging van een duo marathon in Putten, er is voor elke hardloper iets te beleven.

Wil je meer weten over deze evenementen of je inschrijven? Bezoek onze hardloopkalender voor details over deze en andere races die in augustus plaatsvinden. Blijf actief deze zomer en ontdek wat Nederland te bieden heeft aan unieke hardloopevenementen!