Hardlopen in mei 2024: waar doe jij aan mee?

Hardlopen in mei 2024: waar doe jij aan mee?

Met de lente in volle bloei is mei een prachtige maand om je hardloopschoenen aan te trekken en deel te nemen aan een van de vele hardloopevenementen die Nederland te bieden heeft. Of je nu een beginner bent of een ervaren marathonloper, er is altijd wel een evenement dat bij je past. Hier zijn zeven loopjes die je niet wilt missen in mei 2024, perfect voor iedereen die last-minute nog wil meedoen!

Run van Gieten - 11 mei

De Run van Gieten is een fantastische keuze voor lopers van alle niveaus. Geniet van de prachtige routes door het natuurschoon van Drenthe en kies uit verschillende afstanden om je persoonlijke uitdaging aan te gaan.

 

 

Stuwwalloop Oosterbeek - 25 mei

Ervaar de unieke landschappen van de Veluwezoom tijdens de Stuwwalloop. Deze loop, bekend om zijn heuvelachtige parcours, biedt een echte uitdaging voor hardlopers die houden van een beetje extra inspanning.

 

 

IJzerenman Volksloop in Weert - 5 mei

Vier Bevrijdingsdag op een sportieve manier met de IJzerenman Volksloop in Weert. Dit familievriendelijke evenement heeft afstanden geschikt voor jong en oud, waardoor het een perfecte dag is voor het hele gezin.

 

 

Leiden Marathon - 12 mei

Of je nu de volledige marathon loopt of kiest voor de halve, de Leiden Marathon is een van de hoogtepunten van het loopjaar. De historische stad Leiden biedt een prachtige achtergrond voor een onvergetelijke race.

 

 

Heideloop Landgraaf - 18 mei

Ontdek de mooie heide van Limburg tijdens de Heideloop in Landgraaf. Deze loop is ideaal voor natuurliefhebbers en biedt routes die zowel uitdagend als schilderachtig zijn.

 

 

Hardenberg City Run - 18 mei

De Hardenberg City Run is een bruisend stedelijk evenement met een sfeervolle avondrun. Perfect voor wie van een snelle stadsloop houdt en na afloop wil genieten van de gezellige sfeer.

 

 

Drenthe Loopfestijn - 25 mei

Sluit de maand af met het Drenthe Loopfestijn in Klazienaveen, een evenement dat voor elk wat wils biedt met afstanden van 5 km tot de marathon. Geniet van de gastvrijheid en de mooie routes door dit deel van Drenthe.

 

 

Mei is de perfecte maand om je hardloopdoelen te bereiken of gewoon te genieten van een leuke dag uit. Mis deze kans niet om mee te doen aan een van deze geweldige evenementen. En als je nog meer wilt verkennen, bezoek dan onze complete hardloopkalender voor alle evenementen in mei. Kies je race, schrijf je in en loop mee!