Ontdek de leukste hardloopevenementen van juli 2024

Ontdek de leukste hardloopevenementen van juli 2024

Juli is traditioneel een wat rustigere maand op de Nederlandse hardloopkalender, als velen genieten van zomervakanties en even pauzeren van het racen. Echter, voor diegenen die actief willen blijven en deel willen nemen aan evenementen, zijn er nog steeds enkele interessante lopen die zeker de moeite waard zijn. Hier zijn enkele uitgelichte evenementen die volgende maand plaatsvinden, perfect voor iedereen die zijn training op peil wil houden of gewoon wil genieten van een zomerse loop.

FBK Dubbele Mijl in Hengelo

De FBK Dubbele Mijl is een snelle, leuke race die plaatsvindt in het hart van Hengelo. Dit evenement, ideaal voor lopers van alle niveaus, biedt een unieke kans om een korte afstand te racen in een energieke en competitieve sfeer.


Voorthuizen Loopt in Voorthuizen

Voorthuizen Loopt is een charmant dorpsloopje dat zich onderscheidt door zijn vriendelijke, lokale sfeer. De route neemt lopers mee door de pittoreske straten van Voorthuizen en is geschikt voor zowel gezinnen als competitieve lopers.

 

Veluwezoom Trail

Voor liefhebbers van natuur en trailrunning, biedt de Veluwezoom Trail een fantastische ervaring. Deze race gaat door een van de mooiste natuurgebieden van Nederland en is een echte test voor trailrunners die op zoek zijn naar avontuur en uitdaging.


Midzomeravondmarathon in Diever

De Midzomeravondmarathon is een bijzondere gelegenheid om een marathon te lopen in de unieke sfeer van een lange, late zomeravond. Deze race trekt lopers die niet alleen een marathon willen voltooien, maar ook de magie van een zomeravond willen ervaren.


Halve Marathon Lauwersoog Ulrum

Deze halve marathon is populair onder zowel lokale lopers als bezoekers, dankzij de mooie route van Lauwersoog naar Ulrum. De race biedt prachtige uitzichten over het Groningse landschap en is een uitstekende optie voor lopers die een snelle en schilderachtige route zoeken.


Conclusie

Hoewel juli misschien een rustigere maand is voor hardloopevenementen, biedt het nog steeds kansen genoeg voor diegenen die actief willen blijven of een nieuwe uitdaging willen aangaan. Of je nu op zoek bent naar een snelle stadsrace, een sfeervolle avondmarathon, of een uitdagende trailrun, er is voor elk wat wils.

Wil je meer weten over deze evenementen of je inschrijven? Bezoek onze hardloopkalender voor details over deze en andere races die in juli plaatsvinden. Blijf actief deze zomer en ontdek wat Nederland te bieden heeft aan unieke hardloopevenementen!