Kastelenloop Diepenheim

De Kastelenloop Diepenheim is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement in Diepenheim, een klein stadje in de provincie Overijssel, Nederland. Dit evenement trekt zowel lokale hardlopers als deelnemers van verder weg aan, aangezien het door zijn unieke parcours langs verschillende historische kastelen en door de natuurrijke omgeving een bijzondere loopervaring biedt.

Route

Het parcours van de Kastelenloop Diepenheim is bijzonder te noemen omdat het de deelnemers langs verschillende kastelen in en rondom Diepenheim leidt. De route doorkruist de prachtige landschappen van de Hof van Twente, waaronder uitgestrekte velden en bosrijke gebieden. Deze route biedt hardlopers niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een visueel aantrekkelijke ervaring te midden van cultureel erfgoed.

Afstanden

De Kastelenloop Diepenheim biedt diverse afstanden voor verschillende typen lopers. Er zijn afstanden van 5 km en 10 km, die vooral gericht zijn op de recreatieve lopers, terwijl de halve marathon (21 km) een uitdaging biedt voor de meer ervaren hardlopers. Elke afstand toont verschillende aspecten van het schilderachtige landschap en de historische kastelen van de regio.

Faciliteiten

Tijdens het evenement worden er verschillende faciliteiten aangeboden om het de deelnemers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn verzorgingsposten langs de route, kleedruimtes en douchefaciliteiten beschikbaar bij de start-/eindzone. Bovendien is er voldoende parkeergelegenheid dicht bij het evenemententerrein, en er zijn medische diensten aanwezig om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen.

Onderdelen

Naam
Afstand
Halve Marathon Individueel
21,54 km
Team Estafette (trio)
21,54 km
Team Estafette (trio dames)
21,54 km
Team Estafette (duo)
21,54 km
Bedrijventeam Estafette
21,54 km

Inschrijven & uitslagen