Dam tot Damloop

De Dam tot Damloop is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement tussen Amsterdam en Zaandam, waarbij deelnemers een traject afleggen van de Dam in Amsterdam naar de Dam in Zaandam. Dit event trekt jaarlijks duizenden hardlopers, zowel amateurs als professionele atleten, en is bekend om zijn dynamische en energieke sfeer.

Route

De route van de Dam tot Damloop begint op de historische Dam in het hart van Amsterdam en strekt zich uit over 10 Engelse mijl (ongeveer 16.1 kilometer) naar de Dam in Zaandam. Langs het parcours kunnen deelnemers genieten van diverse stedelijke landschappen, waaronder het doorkruisen van beroemde bruggen en straten.

Afstanden

De hoofdafstand van de Dam tot Damloop is de 10 Engelse mijl. Naast deze klassieke afstand biedt het evenement ook kortere races, zoals een 5 kilometer loop, speciaal bedoeld voor de beginnende lopers die de sfeer van het evenement willen ervaren.

Faciliteiten

Tijdens de Dam tot Damloop worden uitgebreide faciliteiten aangeboden aan de deelnemers, waaronder meerdere drinkposten, EHBO-voorzieningen, en kleedruimtes. Na de finish zijn er ook entertainment en herstelzones beschikbaar om de lopers te helpen recupereren en van de evenementsfeer na te genieten.

Onderdelen

Naam
Afstand
10 Engelse Mijl (16.09 km)
16,09 km

Inschrijven & uitslagen