Hardlopen in en rondom Den Haag: 6 mooie events

Hardlopen in en rondom Den Haag: 6 mooie events

Den Haag, de stad van vrede en recht, biedt een schitterende omgeving voor hardlopers. Met zijn uitgestrekte parken, prachtige duinen en iconische bouwwerken is Den Haag een ideale locatie voor hardloopevenementen. In dit artikel lichten we zes van de leukste hardloopevenementen in en rond Den Haag uit: de CPC loop, Haagse Duinentrail, Vogelwijk loop, 100 Bruggenloop in Leiden, Halve Marathon Oostland en de Kadeloop in Schipluiden.

CPC loop

De CPC Loop Den Haag, ook bekend als de City-Pier-City Loop, is een van de meest populaire hardloopevenementen in Nederland. Deze halve marathon trekt jaarlijks duizenden lopers en toeschouwers. Het parcours voert door het hart van Den Haag, langs het Vredespaleis en eindigt bij de pier van Scheveningen. De CPC Loop biedt ook kortere afstanden, zoals de 10 kilometer en de 5 kilometer, waardoor het evenement toegankelijk is voor iedereen.

 

Haagse Duinentrail

De Haagse Duinentrail biedt een prachtige en uitdagende loop door de duinen van Den Haag. Dit evenement heeft verschillende afstanden, waaronder een 10 kilometer en een halve marathon. Het parcours voert door het heuvelachtige duingebied, langs de kust en door het bos. De combinatie van zand, heuvels en schitterende uitzichten maakt de Haagse Duinentrail een unieke ervaring voor trailrunners.

 

Vogelwijk loop

De Vogelwijk loop is een gezellig en kleinschalig hardloopevenement dat plaatsvindt in de Vogelwijk, een van de mooiste wijken van Den Haag. De route voert door de rustige straten en langs de groene parken van de wijk. Met afstanden van 5 en 10 kilometer is de Vogelwijk loop geschikt voor zowel beginnende als ervaren lopers. De ontspannen sfeer en de vriendelijke bewoners maken dit evenement extra speciaal.

 

100 Bruggenloop (Leiden)

Hoewel de 100 Bruggenloop in Leiden plaatsvindt, is het een evenement dat de moeite waard is voor hardlopers uit Den Haag. Deze unieke loop voert over maar liefst 100 bruggen in het historische centrum van Leiden. De afstanden variëren van 5 tot 15 kilometer, waardoor er voor iedereen een geschikte uitdaging is. De 100 Bruggenloop biedt een prachtige en afwisselende route door de pittoreske straten en langs de grachten van Leiden.

 

Halve Marathon Oostland

De Halve Marathon Oostland vindt plaats in de regio Oostland, net buiten Den Haag. Deze halve marathon biedt een prachtig parcours door het groene polderlandschap en langs pittoreske dorpen. De race staat bekend om zijn goede organisatie en de gezellige sfeer, waardoor het een favoriet is onder veel hardlopers. Naast de halve marathon zijn er ook kortere afstanden beschikbaar, zoals de 10 kilometer en de 5 kilometer.

 

Kadeloop (Schipluiden)

De Kadeloop in Schipluiden is een sfeervol hardloopevenement dat plaatsvindt in het schilderachtige dorp Schipluiden, vlakbij Den Haag. De route voert langs de kades van de vaarten en door het prachtige polderlandschap. Met afstanden van 5 en 10 kilometer biedt de Kadeloop een leuke uitdaging voor alle lopers. De vriendelijke sfeer en de mooie omgeving maken dit evenement tot een echte aanrader.

 

Hardlopen in en rondom Den Haag

Den Haag en de omliggende regio bieden een breed scala aan hardloopevenementen die zowel de stedelijke pracht als de charme van het platteland laten zien. Of je nu kiest voor de iconische CPC Loop, de uitdagende Haagse Duinentrail, of een van de andere prachtige evenementen, er is voor elke hardloper iets te beleven.

Wil je deelnemen aan een van deze hardloopevenementen in Den Haag? Bezoek onze hardloopkalender Den Haag om je eigen event te vinden en schrijf je in voor een onvergetelijke hardloopervaring. Ontdek de mooiste plekken van Den Haag terwijl je rent en geniet van de unieke sfeer die deze evenementen te bieden hebben!