Amsterdam Marathon

De Amsterdam Marathon, officieel bekend als de TCS Amsterdam Marathon, is een prestigieus hardloopevenement dat jaarlijks in de hoofdstad van Nederland, Amsterdam, plaatsvindt. Het evenement trekt professionele en amateur lopers uit de hele wereld, en staat bekend om zijn snelle en vlakke parcours. De marathon is zowel geliefd onder deelnemers op zoek naar een persoonlijk record als onder liefhebbers van de gezellige, historische hoofdstad.

Route

De route van de Amsterdam Marathon biedt deelnemers een unieke kans om enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad te bekijken. De loop begint en eindigt in het Olympisch Stadion, waarbij het parcours de lopers door het hart van Amsterdam voert, langs belangrijke monumenten zoals het Rijksmuseum en langs de schilderachtige grachten.

Afstanden

Het evenement omvat verschillende afstanden, waaronder de volledige marathon, een halve marathon, en een korte afstand van 8 kilometer. Deze opties maken het evenement toegankelijk voor een breed scala aan hardlopers, van beginners tot elite lopers.

Faciliteiten

De organisatie van de Amsterdam Marathon biedt uitstekende faciliteiten voor de deelnemers. Er zijn uitgebreide water- en voedingsposten langs het parcours, en er zijn voldoende medische voorzieningen voorhanden. Verder is er bij de finish een gebied waar lopers kunnen ontspannen en herstellen. De deelnemers kunnen tevens gebruikmaken van kleedruimtes en bagageafgifte.

Onderdelen

Naam
Afstand
Marathon
42,195 km
Halve marathon
21,1 km
TCS 8km
8 km

Inschrijven & uitslagen